Over mij

Ik ben Rianda Groenendijk, Klassiek Homeopaat. Aangenaam!

Vroege ontdekking


Mijn kennismaking met homeopathie begon al heel vroeg in mijn leven. Als kind was het voor mij bijna vanzelfsprekend dat als ik iets mankeerde, thuis een korreltje kreeg die me snel weer verloste van mijn oorpijn, keelpijn of andere kinderkwaal. Jaren later kom je erachter dat dit niet geheel vanzelfsprekend was, vele leeftijdsgenoten kregen dit niet vanuit huis mee en bleven maar lijden aan hun kwaaltjes en ongemakken

Mijn weg

 

De wil om het zelf te gaan studeren kwam echter pas in 2003, toen onze dochter van 4 maanden ernstig eczeem kreeg. Haar huid lag open en ze had vreselijke jeuk. Regulier was er alleen hormoonzalf of Prednison, maar dit wilde ik niet geven vanwege het onderdrukkend karakter en de vele bijwerkingen. Het eerste homeopathische middel dat ze kreeg gaf echter de volgende dag al een enorme verbetering, weliswaar een verbluffend resultaat. We zagen onze dochter veranderen in een blij meisje zonder jeuk en pijn. Na enkele weken was haar huid compleet gaaf! Tot op de dag van vandaag!

Dit heeft zo’n diepe indruk op mij gemaakt, dat ik besloot om eindelijk mijn hart te gaan volgen en ben toen zelf homeopathie gaan studeren. Ik had al eerder verschillende opleidingen gevolgd in de commerciële branche en detailhandel. Altijd stond het contact met mensen voorop. Ik wilde de mensen om mij heen laten ervaren wat homeopathie voor hen kan betekenen, zoals het al vaak voor mij en mijn gezin van onschatbare waarde is geweest (en nog steeds is).

In 2006 was het eindelijk zover, ik ging weer terug naar school, om dat te doen waar ik al zolang over had nagedacht, en startte toen de opleiding voor Klassieke Homeopathie in Amersfoort. In juni 2012 ben ik na 6 jaar HBO studie officieel afgestudeerd als klassiek homeopaat. 

In het nu

 

Nu heb ik een bloeiende praktijk en leer ik elke dag opnieuw. Regelmatig laat ik me door nascholingen en cursussen informeren over de nieuwste inzichten en ontwikkelingen, zodat ik daardoor de beste behandeling voor de patiënt kan samenstellen.

Nieuwsgierig geworden wat homeopathie voor jou kan betekenen?
Je kunt vrijblijvend een bel afspraak maken om te kijken of ik iets voor jou betekenen. Het is voor alle leeftijden en voor zowel acute als chronische klachten.

Blijf op de hoogte


Wil je ook informatie over de verschillende homeopathische middelen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief met “het Middel van de week”