Kinderen en homeopathie

Juist voor kinderen is homeopathie een fantastische geneeswijze.
Er wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht. Daarna word de klacht op een milde manier aangepakt.

Het kind wordt weer in balans gebracht zonder gebruik van chemische onderdrukkende middelen.

Zo kan bijvoorbeeld het plaatsen van buisjes of het verwijderen van de amandelen dankzij homeopathie opeens niet meer nodig zijn. Ook de nadelige gevolgen van vaccinaties kunnen zeker ook doeltreffend worden aangepakt zodat het lichaam weer in balans komt en het kind snel weer goed in zijn of haar vel zit.

Wanneer kan ik het beste met homeopathie beginnen?


Het is goed om met problemen bij kinderen in een vroeg stadium naar een homeopaat te gaan. Bij acute klachten is meestal heel snel een verbetering te bereiken en kan een erger stadium worden voorkomen.

Het voordeel van homeopathie is dat er geen onderdrukkende therapie wordt toegepast en uw kind op een natuurlijke manier kan genezen. Zonder vervelende bijwerkingen. In het algemeen zijn kinderen minder belast door allerlei andere behandelingen en trauma’s, waardoor ze vaak snel goed reageren op een homeopathische behandeling. Het meest bijzondere is misschien wel dat het een gunstige invloed heeft op emotionele gedragsproblemen.

Vaccinaties bij kinderen

Vaccinaties, oftewel inentingen, is een veel besproken onderwerp in de reguliere geneeskunde, maar ook onder homeopaten. De meningen zijn nogal verdeeld. Als u als ouders of verzorgers op zoek bent naar informatie, is er een hoop over te vinden. Maar, vaak gaat het niet over de nadelige effecten van vaccinaties. Hierover word u meestal niet ingelicht bij het consultatiebureau. En dan is de keuze lastig. Het is belangrijk om als ouder op basis van de juiste informatie een keuze te kunnen maken. Vaccinatie is tenslotte niet verplicht. Eerst is het belangrijk te weten waar tegen er wordt ingeënt, zodat u ook precies weet voor welke ziekte het is en op basis daarvan een beslissing kunt nemen.

Hieronder volgt het schema:

Nadelen van vaccinaties

In de homeopathie hebben wij vaak te maken met klachten bij kinderen waarvan wij denken dat deze voortkomen uit vaccinaties. Zoals astma, eczeem, gedragsproblemen, ADHD, etc. Vaak merken ouders ook op dat er het een en ander nadelig is veranderd aan hun kind: na een vaccinatie meer ziek zijn, veelvuldig oorontsteking, gedragsproblemen, etc.

In de homeopathie is het mogelijk om vaccinaties te ‘ontstoren’, zoals de homeopaat Tinus Smits. Zijn manier van behandelen blijkt erg effectief. Kinderen met uiteenlopende klachten werden via deze weg weer klachtenvrij.

Op de site Stichting Vaccinvrij wordt eveneens alles goed uitgelegd m.b.t. ziektes waartegen gevaccineerd word. Bij de vereniging kritisch prikken kunt u terecht met al uw vragen, ook kun je een hoop informatie vinden op hun website www.nvkp.nl Natuurlijk ben ik zelf ook altijd beschikbaar om vragen over vaccinatie te beantwoorden.

Blijf op de hoogte


Wil je ook informatie over de verschillende homeopathische middelen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief met “het Middel van de week”