Ervaringen van patiënten

 

 “De holistische manier van kijken naar het menselijke lichaam en de door jou geboden behandeling is voor mij de oplossing geweest.”

Via deze weg wil ik je vanuit mijn hart bedanken voor alles. Dankzij jou en de kennis vanuit homeopathie ben ik zoveel verder gekomen in mijn proces. Het heeft mij geholpen en daar ben ik je voor altijd dankbaar voor.

Nu terugkijkend op dit proces sta ik er nog steeds versteld van hoe ons lichaam en geest werkt + hoe homeopathie daar zo’n belangrijke en effectieve rol in kan spelen. De holistische manier van kijken naar het menselijke lichaam + de door jou geboden behandeling is voor mij de oplossing geweest. Het grootste inzicht wat ik heb gekregen tijdens de behandeling is hoe emoties een ongelofelijke rol spelen in onze gezondheid en hoe we ons voelen.

Homeopathie kan ervoor zorgen dat je weer onderdrukte emoties kan doorvoelen en verwerken met als resultaat dat letterlijk chronische klachten verdwijnen + je krijgt zoveel meer inzicht in jezelf waar je ook weer verder mee aan de slag kan. Nogmaals bedankt!

 R. (26 jaar)

 “Wondroos, decubitus en operatie begeleiding”

Ca 5 jaar geleden in contact gekomen met Rianda. De aanleiding was dat mijn zoon (hij heeft een hoge dwarslaesie) met grote regelmaat wondroos kreeg. Dit gaat gepaard met zeer hoge koorts en grote blaren op zijn onderbeen.

Dankzij de middelen die Rianda heeft voorgeschreven nam de frequentie af. Wanneer de wondroos weer de ‘kop op wilde steken’, hadden we een korrel paraat om de ernst van de wondroos meteen te beperken en aan te zetten tot genezen.

Nu al jarenlang geen sprake meer van wondroos.

Door een slechte doorbloeding als gevolg van een dwarslaesie heeft (ik moet nu zeggen had) mijn zoon aan beide enkels een grote wond. Dankzij de korrels en andere door Rianda geadviseerde supplementen waren de wonden soms bijna dicht. Omdat deze plekken erg kwetsbaar zijn kon het weer zo maar zijn dat het een grote wond werd.

Sinds een aantal maanden zijn de wonden van beide enkels dicht. Buiten de tijdsbesparing in wondverzorging is er ook een afname in infectiegevaar.

De bij een dwarslaesie veel voorkomende blaas- en nierstenen die operatief moeten worden verwijderd is ook steeds een zorg. Bij elke operatie dreigt infectiegevaar. Dankzij de door Rianda voorgeschreven middelen is het herstel steeds voorspoedig verlopen.

Zelf heb ik de afgelopen 5 jaar ook veel gehad aan de ondersteuning van Rianda. Aanvankelijk voor mijn COPD, stressvolle baan, maar later ook bij een breuk in het middenvoetsbeentje en een paar jaar later een breuk in mijn onderarm. Ondanks mijn leeftijd waren de breuken zeer snel genezen en was reguliere pijnmedicatie niet nodig.

Afgelopen september ben ik al fietsend aangereden door een auto. Daarbij zijn twee schouder spieren gescheurd en de biceps spier ingescheurd. In de periode tot de  operatie heb ik zeer veel gehad aan de homeopathische middelen tegen de pijn.

Voorafgaand aan de operatie en de periode erna was er steeds zeer frequent contact met Rianda. Vooraf had ik al een aantal zakjes met korrels van Rianda gekregen en daardoor kon ik steeds na contact met Rianda een gericht middel inzetten. Ik ben dan ook heel verheugd dat ik daardoor al na één week van de reguliere pijnstilling af was. De fysio was verbaasd dat de schouder nauwelijks gezwollen was. Gedurende de revalidatie is tweemaal sprake geweest van een zeer pijnlijke irritatie van het sleutelbeengewricht. Ook nu bleek de steeds beschikbare ondersteuning van Rianda van groot belang. Vaak nog diezelfde dag lag het passende middel door de brievenbus en kon ik er mee starten. De fysio geeft aan dat de revalidatie volgens het boekje verloopt. Ik weet dat dit zonder de homeopathische middelen niet het geval zou zijn.

Rianda bedankt!

 

R.V (67 jaar)

 

“Ik kon geen bericht op Facebook zetten, geen 2x achterom kijken om mijn zoontje op de achterbank te helpen of iets aan te geven. Niet direct heel misselijk, maar voelde het wel meteen! De welbekende symptomen van wagenziekte.”

Voor lange auto ritten had ik de sterkste wagenziek tabaletten. Hiermee kon ik lezen, schijven etc. Kon alles doen. Alleen werd ik heel suf en viel ik 9 van de 10x in slaap. Dus zelf rijden was echt geen optie, en mag trouwens ook niet!

Begin juni ben ik mijn gezin met de auto naar Frankrijk gereden. Ik heb 2 korrels half uur voor vertrek in genomen. Vond het best een beetje spannend of het echt zo goed zou werken, en had ik voor de zekerheid de pilletjes van de drogist in mijn tas.

Zelf heb ik niet gereden, maar het had gekund!
Heb de hele reis nergens last van gehad!
Kon alles doen! Met mijn mobiel bezig zijn, lezen, tientallen keren omdraaien om zoontje te helpen ed. Wel merkte ik dat ik me na 1,5-2 uur pas echt goed voelde in de auto!
Dus op de terug weg (in de nacht) heb ik ze eerder ingenomen. We zijn nu drie uur onderweg. Tot nu toe nergens last van en ben dit stukje aan het typen op mijn telefoon! (Aantal uur verder)
Ik zit nu achterin de auto! In het midden, zelfs dit gaat goed!
Met in achterin in slaap vallen voelde ik het wel een beetje, dus heb ik nog 1 korrel ingenomen.
Ik raad iedereen aan om deze korrels te nemen als je last hebt van wagenziekte!
Hoe het met boot/vluchtziekte zit durf ik niet te zeggen, omdat ik hier (nog) geen ervaring mee heb!
Maar ik ben blij!
Tot zover een blijde patient! Heb je ook last van wagenziekte? Of je kind? Neem gerust contact op. #wagenziekte #misselijk #misselijkheid #reisziekte #reizen #homeopathieveiligalternatief

Priscilla 30 jaar

“Uiteindelijk heb ik ook mijn allergrootste angst overwonnen, vliegen!”

Een jaar geleden kwam ik bij Rianda als een hoopje ellende.
Ik had chronische hyperventilatie, angsten en paniekaanvallen. Daarbij zat ik ook nog eens in de overgang, overmatig zweten, opvliegers, stemmingswisselingen en slecht slapen. Dat versterkte ook mijn andere klachten. Een paniekaanval op de snelweg maakte dat ik die ging vermijden en in de loop der jaren breidde dat zich steeds verder uit. Mijn wereldje werd steeds kleiner en durfde nergens meer heen.

Het lange gesprek met Rianda, waarin ze heel veel vroeg en goed naar me luisterde, was een verademing na alle dokters en psychologen. Ze is toen gelijk voor me gaan puzzelen en de volgende dag kreeg ik de korrels. Als eerste werden de overgangsklachten aangepakt en al vrij snel merkte ik verandering. Ik ging me zekerder en sterker voelen en daardoor durfde ik steeds een stukje verder te rijden. Ik rij nu weer normaal naar m’n werk inplaats van kilometers om over kleine binnendoor weggetjes.

Uiteindelijk heb ik ook mijn allergrootste angst overwonnen, vliegen! Ik heb altijd geweten dat ik nooit in een vliegtuig zou stappen. Maar met behulp van de homeopathie is zelfs dat me gelukt. Ik voel me vrij, heb m’n leven weer terug. En kan eindelijk meer van de wereld gaan zien! Dankjewel Rianda, voor alles wat jij en de homeopathie voor me hebben gedaan!

Simone (47 jr.)

“Je voelt je bij haar direct op je gemak en ze biedt snel uitkomst bij problemen.”

Rianda heb ik ervaren als een Klassiek Homeopaat die haar vak als geen ander verstaat. Zij is in staat snel en accuraat de juiste diagnose te stellen en daarnaar te handelen.

Kernwoorden die haar typeren zijn: integer, professioneel, empatisch en discreet. wanneer je op zoek bent naar een klassiek homeopaat, ben je bij haar aan het juiste adres. Je voelt je bij haar direct op je gemak en ze biedt snel uitkomst bij problemen, zowel op fysiek als op mentaal vlak!

Bernadette

“Ik heb mijn zoontje weer terug…”

Homeopathie heeft mij en mijn zoontje enorm geholpen weer in balans te komen. Mijn zoontje kreeg toen hij twee werd enorm last van woede aanvallen en sloot zichzelf helemaal af voor de buitenwereld, hij bonkte met zijn hoofd op de grond of muur en was compleet onbereikbaar. Dat gaf mij een groot gevoel van onmacht en onbegrip en we raakte elkaar steeds verder kwijt. Ik werd van alle spanningen compleet ongelukkig en wist me geen raad meer.

Omdat ik niet zo’n fan ben van alle termen die kinderen tegenwoordig opgelegd krijgen stond ik open voor de Homeopathie, het had mij jaren geleden ook al geholpen mijn migraine aanvallen te verminderen. Rianda heeft mijn zoontje een homeopatisch middel gegeven en na enige tijd merkte ik al verbetering, ik kreeg een ander kind! Zonder woede aanvallen en zonder hoofdbonken! Ik vond weer innerlijke rust en na ongeveer een jaar waren weer in balans. Een heerlijk gevoel!

Manon met haar zoontje Rick (2 jr.)

 “Direct de essentie.”

Ik ben vaker bij een homeopaat geweest maar het effect dat Rianda weet te bereiken met haar behandelingen vind ik heel bijzonder. 

Met een zeer open, luisterende houding weet ze met grote preciezi in te zoemen op dat wat essentieel is. 

De subtiele maar diepgaande werking van de homeopathie doet de rest. 

Voor mij zijn deze behandelingen van grote waarde en hebben mij enorm geholpen. 

 Marieke 

“Mijn ervaring met homeopathie en in het bijzonder met Rianda is zeer positief!”

Mijn dochter van vier jaar bleek blaasontsteking te hebben en in eerste instantie heeft zij antibiotica gekregen wat uiteraard vrij snel de symptomen bestrijd maar niet de oorzaak.

Na een uitgebreid consult met Rianda, heeft ze aan de hand van vragen die zij stelde een behandeling voorgeschreven om preventief de blaasontsteking aan te gaan pakken.

Mijn indruk van Rianda is zij de tijd neemt en gericht vragen stelt om zo een volledig beeld te krijgen van de achterliggende zaken teneinde de oorzaak van de klachten aan te kunnen pakken.

In haar werk is zij zeer deskundig, ze weet waarover ze het heeft en daarbij heb ik haar als een prettige gesprekspartner ervaren; no – nonsense en transparant. Daardoor had ik al snel vertrouwen in haar en ze heeft laten zien dat ze een echte vakvrouw is.

Mijn dochter is nu geruime tijd klachtenvrij en gaat weer vrolijk haar gang, zoals het een vierjarige betaamt!

Nathalie

Ook voor psychische problemen

Ik had al heel wat gesprekken gehad met een psycholoog en maatschappelijk werksters, maar ik had nooit het idee dat er naar mij werd geluisterd. Toen een vriendin van mij homeopathie voorstelde was ik in eerste instantie heel sceptisch, maar wilde het toch graag proberen. Zo kwam ik uiteindelijk bij Rianda terecht.

Ik had gelijk al het gevoel dat ze naar mij luisterde over hoe ik me voelde en wat mijn problemen waren. Ze nam ook echt de tijd en ik had zeker niet het idee dat ik op een gegeven moment moest opschieten (het gevoel van een nummertje zijn). Ze dacht mee en vertelde gelijk wat ze dacht, en wat zou kunnen helpen. Ik ben begonnen met de korrels en het hielp erg goed. Kortom ik ben heel tevreden. Ze heeft mij heel goed geholpen en als er iets is, kan ik haar altijd bellen. Dit geeft mij het gevoel dat ik altijd een stok achter de deur heb!

Vrouw van 30 jaar

Weg waterwratten!

Toen mijn zoontje Jens anderhalf jaar oud was, kreeg hij wat plekjes in zijn gezichtje. Via de huisarts hoorde ik dat het waterwratjes waren. We kregen een zalfje mee, waarmee we de waterwratjes konden behandelen. Helaas deed het zalfje niets en kwamen er steeds meer plekjes in zijn gezicht. Uiteindelijk had hij meer dan 40 waterwratjes op zijn mooie gezichtje, wat er inmiddels flink gehavend uit zag.

Na wat googlen ontdekte ik dat homeopathie mogelijk een uitkomst kon brengen in de behandeling van waterwratjes en zo kwamen we bij Rianda uit. Na een uitgebreide intake kregen we korrels mee. Wat er in de 4 weken na de inname van de korrels gebeurde had ik niet durven hopen. De waterwratjes werden eerst heel onrustig, maar droogden binnen een paar weken allemaal uit. Jens reageerde heel goed, maar pittig op de korrels. Toen ik mij zorgen maakte, wist Rianda mij direct gerust te stellen en te voorzien van een advies.

Ik merkte in mijn omgeving dat er nog best wat mensen sceptisch tegenover homeopathie staan. Echter is bij deze mensen de twijfel nu weg, want iedereen heeft kunnen zien dat Jens zijn gehavende gezichtje binnen 6 weken weer puntgaaf was.

Karin met haar zoon Jens

“Na een half jaar was de eczeem
zo goed als verdwenen…”

Onze dochter kreeg 2 maanden naar haar geboorte eczeemplekjes op haar wangen, buik en bovenbeen/knieholtes. We zijn naar de huisarts geweest en die vertelde ons dat het constitutioneel eczeem zou zijn. Deze vorm van eczeem is niet te behandelen maar alleen te onderdrukken met hormoonzalf en vettige crèmes. Ze zou er vanzelf overheen groeien.

Maar dat was wat ik niet wilde horen, want hoe lang kan dat dan duren? Een half jaar of een paar jaar? En het moet ergens vandaan komen, dus ook te behandelen zijn?

Hoe deze vorm van eczeem kan ontstaan is onduidelijk, meerdere factoren spelen hierbij een rol en het hebben van een erfelijke aanleg. Deze vorm van eczeem kan zomaar opduiken en op latere leeftijd ook weer terug komen. De huisarts schreef ons een hormoonzalf voor die we 3 dagen mochten gebruiken en dan weer 3 dagen niet. De andere dagen de vettige crème gebruiken. De hormoonzalf hielp uitstekend maar het zat me toch niet lekker, als je maar 3 dagen mag smeren hoe slecht is die zalf dan? Na dat te hebben opgezocht blijkt hormoonzalf heel slecht te zijn want de huid wordt er heel dun van en er kunnen nierproblemen ontstaan. Het positieve is dat de eczeem wegging en dus ook de jeuk.

Het is verschrikkelijk je kind van waanzin te zien krabben tot bloedens aan toe. Na een paar weken ben ik weer terug gegaan naar de huisarts of er toch geen andere oplossing zou zijn maar helaas, deze was er niet.

Na allerlei andere zalfjes te hebben geprobeerd en allerlei andere trucjes die zouden kunnen helpen zoals met neutraal wassen, niet te lang in bad en niet te warm, sokjes om de handen etc. zat ik echt met mijn handen in het haar. Tot dat iemand mij zei dat ik de homeopaat eens moest proberen. Helemaal niet bij stilgestaan dat deze wel eens zouden kunnen helpen. Na de eerste sessie waar alle mogelijke oorzaken op tafel gelegd, schreef Rianda de passende korrels voor.

Omdat het zoveel oorzaken kan hebben en je dit uit moet puzzelen, hadden we de eczeem na een paar maanden onder controle. Na een halfjaar was is de eczeem zelfs zo goed als verdwenen! Wij zijn natuurlijk supergelukkig dat het zo snel en zo goed onder controle is en dat we er een heel blij meisje voor terug hebben, want ze was gefrustreerd en alleen met de jeuk bezig. Nu is ze een vrolijk meisje wat lekker zit te spelen en niet meer hoeft te krabben. Dank je wel Rianda!

Moeder van baby met eczeem

“Mijn zoon is nu een tijd verder en het gaat erg goed met hem, hij is gelukkiger en heeft geen jeuk meer. “

Mijn zoontje had na zijn vierde jaar rode pukkeltjes in zijn knieholte die erg jeukte. Bij de huisarts kreeg ik een zalf die er voor zorgde dat het weg ging, maar zodra ik stopte met de zalf smeren kwamen de rode pukkeltjes weer terug. Een paar jaar geleden hoorde ik van Rianda dat ze afgestudeerd was in de homeopathie. Ik nam contact op met haar en vroeg om een afspraak voor mijn zoon.

Na de uitleg en het bekijken van de klachten gaf ze mijn zoon korreltjes. Na enige tijd zoeken had Rianda  gevonden wat voor soort eczeem het was en gaf ze korreltjes die vrijwel gelijk werkte. Mijn zoon is nu een tijd verder en het gaat erg goed met hem, hij is gelukkiger en heeft geen jeuk meer. Ik ben blij dat ik bij Rianda aan het goede adres was en heb door deze ervaring heel veel lof voor het werk dat ze doet. Homeopathie is een aanrader!

Hilde met haar zoon Jasper

“Mijn zoon is nu een tijd verder en het gaat erg goed met hem, hij is gelukkiger en heeft geen jeuk meer. “

Mijn zoontje had na zijn vierde jaar rode pukkeltjes in zijn knieholte die erg jeukte. Bij de huisarts kreeg ik een zalf die er voor zorgde dat het weg ging, maar zodra ik stopte met de zalf smeren kwamen de rode pukkeltjes weer terug. Een paar jaar geleden hoorde ik van Rianda dat ze afgestudeerd was in de homeopathie. Ik nam contact op met haar en vroeg om een afspraak voor mijn zoon.

Na de uitleg en het bekijken van de klachten gaf ze mijn zoon korreltjes. Na enige tijd zoeken had Rianda  gevonden wat voor soort eczeem het was en gaf ze korreltjes die vrijwel gelijk werkte. Mijn zoon is nu een tijd verder en het gaat erg goed met hem, hij is gelukkiger en heeft geen jeuk meer. Ik ben blij dat ik bij Rianda aan het goede adres was en heb door deze ervaring heel veel lof voor het werk dat ze doet. Homeopathie is een aanrader!

Hilde met haar zoon Jasper

​”Terugkerende blaasontstekingen”

Zoals vele andere vrouwen (blijkt uit onderzoek). Mocht ik mezelf gelukkig prijzen met regelmatig terugkerende blaasontstekingen. Na vele onderzoeken uiteindelijk de term : honeymoon disease..Je groeit er wel overheen werd er gezegd, maar helaas dus niet echt.Na een aantal jaren elke keer antibiotica geslikt te hebben was de maat vol voor mij. De dosis was niet meer voldoende en aangezien ik inmiddels overal mijn verhaal had gedaan durfde ik het nu ook nog wel te vertellen.

Op het internet zocht ik naar opties tegen een blaasontsteking op natuurlijke basis.

Zo kwam ik bij Rianda terecht.Ik stond ervoor open, maar had niet verwacht dat ik zo snel zoveel verbetering zou ervaren. De eerste paar korrels gaven me zoveel energie. Natuurlijk was het even zoeken naar de juiste doseringen, maar tot op heden heb ik geen antibiotica meer aan moeten raken en lijkt mijn blaas eindelijk rustig. HOERAAAA!

Rianda is zeer professioneel, maar bovenal een mensen mens! En hoewel er ooit een drempeltje was om voor deze blaasontstekingen contact op te nemen, werd deze meteen weggenomen.

Bedankt!

 

Annemiek

“Ik heb het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kan voor vragen.”

De eerste keer dat ik bij Rianda kwam  was gelijk een verrassing. Rianda is een vlotte, een lieve, open en een geïnteresseerde homeopaat, waarmee de kwaliteit van haar werk bewaart blijft. Echt een ontzettend goede homeopaat, waar ik heel blij mee ben dat ik bij haar terecht gekomen ben.

Ik woon drie kwartier van Mijdrecht af, maar dat is het dubbel en dwars waard. Ik heb het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kan voor vragen (via de mail), ze mailt ontzettend snel terug wat heel fijn is. En het belangrijkste, ze ziet me echt in het geheel.

Nienke