Vanaf hier zijn we nog steeds op het geweldige eiland Havelock. Wat hebben we hier een heerlijke tijd gehad, en wat zijn de mensen hier uiterst vriendelijk. Dat valt zo op in India: de mensen zijn ontzettend behulpzaam en aardig. Daar kunnen gehaaste westerlingen echt een voorbeeld aan nemen!

Tijdens deze dagen op het eiland, en nu weer terug in Nederland, denk je na over hoe je ervoor kunt zorgen dat homeopathie hier meer aandacht krijgt. Dat verdient het echt! Het is eigenlijk schrijnend dat mensen met minder middelen geen gebruik kunnen maken van deze mooie geneeskunst. In India wordt homeopathie volledig vergoed door de overheid en hoeven mensen slechts een kleine bijdrage te leveren. De gebouwen in India zijn misschien minder indrukwekkend en het is er minder schoon dan hier in de ziekenhuizen, maar het is triest dat een geneeswijze wordt weggehouden bij mensen die juist zeer kostenbesparend is en het zelf genezend vermogen stimuleert, waardoor het immuunsysteem wordt bevorderd. Dat is pas armoede! De wachtlijsten rijzen de pan uit, de zorgkosten zijn onbetaalbaar en de systemen staan op knappen. En dan ontmoedigen we nog hetgene wat hier een antwoord op kan zijn, alleen maar omdat het niet bewezen is… Nou, er zijn tig bewijzen, maar dan moet je ze wel herkennen en erkennen. Maar goed, dat is een andere discussie waar ik mijn energie niet aan wil verspillen,

Al jaren probeer ik bruggen te bouwen tussen reguliere geneeskunde en homeopathie, en soms lukt dit, maar meestal ligt het lastig. Maar gelukkig zijn de patiënten de beste ambassadeurs! En dat zie je zo duidelijk in India: de bevolking wil een natuurlijke geneeswijze en de overheid stimuleert dit omdat ze ook inzien dat dit enorme voordelen biedt voor alle partijen. Dus als je deze blog van mij leest en andere leest, stuur ze gerust door aan mensen zodat ze zich bewust worden van wat er mogelijk is. Er is zoveel mogelijk als je maar de weg weet! Er ligt nog een hoop werk op mij te wachten. Hahaha, nou gelukkig heb ik al een hoop werk verricht, ook met mijn online cursussen en mijn e-books. Dit is juist om mensen ook zelfredzaam te maken. Het is zo belangrijk als je zelf inzicht hebt en je gezondheid in eigen handen neemt. In India heb ik gezien dat het onmogelijke mogelijk is 🙂 Voor nu sluit ik af met deze blog over India, maar ik zal zeker nieuwe blogs plaatsen en een podcast opnemen. En de reis naar India krijgt zeker nog een vervolg.

Dank jullie allemaal voor het lezen en jullie interesse; doe er je voordeel mee 😉