“Deel 5 alweer en nog niet uitgeschreven ­čśë Ik hoop dat jullie ervan genieten wat ik schrijf. Deel het gerust om je heen zodat homeopathie verder wordt verspreid, dit is zo belangrijk! Er is zoveel mogelijk, maar dan moet je wel de weg weten.

Vandaag ga ik nog even verder met de casu├»stiek van vrouwen. In India komt ook veel onvruchtbaarheid voor en herhaalde miskramen komen daar ook regelmatig voor bij pati├źnten. Ook komt het Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) daar veel voor. In mijn praktijk is dit ook een behoorlijk issue.

Deze dag zat ik bij een andere homeopathische arts die de consulten afnam. Er kwam een jonge dame die alles tot in zeer groot detail beschreef waar ze last van had. Ze had al twee jaar nauwelijks een menstruatie gehad en als ze deze wel had, duurde hij maar ├ę├ęn dag. Wel had ze heel veel buikpijn en pijn in de onderrug. Er was al medisch onderzoek gedaan van de buik en de baarmoeder/eierstokken. Hieruit bleek niets afwijkends en alles was in orde. Maar toch had ze deze klachten. En dat zie je vaak in de praktijk. Mensen mankeren van alles, maar medisch gezien is alles goed. Maar ondertussen voelen de pati├źnten zich onbegrepen en zijn ze op zoek. In de homeopathie is er op zoveel zaken een antwoord, zowel fysiek als geestelijk. Ons lichaam en geest zijn een geheel.

Terug naar de dame in kwestie. Wat opvalt is dat ze heel gehaast praat, dit blijft doorgaan. Als de arts vraagt hoe haar emotionele staat is, barst ze los; ze is erg boos en verdrietig, maar onderdrukt dit enorm omdat ze een man heeft die zeer agressief is. Ze woont bij haar schoonouders met haar gezin, maar dit valt echt niet mee. Ze voelt zich zo onveilig dat ze niet kan slapen, dit durft ze niet. Dus is deze pati├źnt ook uitgeput. Na nog wat symptomen te hebben gevraagd en de modaliteiten van de pati├źnt te hebben besproken, komt de arts tot een voorschrift en kan ze dit direct gaan ophalen bij de apotheek van de kliniek. Een geweldige apotheek waar alles wordt bereid, wat een voorraad!

Conclusie bij deze pati├źnt was dat haar menstruatie wordt onderdrukt doordat ze zich niet veilig voelt en onderdrukt is. Het lichaam zorgt er dan zelf voor dat er geen voortplanting kan plaatsvinden door de uitblijvende menstruatie. Deze vrouw zou uit deze situatie moeten, maar dat is niet zo eenvoudig in India.”